FAQs

Hovedkategori: Produktinformasjon
  1. Dekkalder
  2. Hva betyr betegnelsen "utgår"?
  3. Hva betyr S-markeringen?

Dekkalder

På initiativ og under ledelse av Bundesverbandes Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V. (BRV) har autoritative representanter fra den tyske dekkindustrien i september 2001 utarbeidet et tydelig felles svar på det omdiskuterte spørmålet om hva som er det maksimale tidsrommet for det omfattende, "flere år", i retningslinjene. Bedriftene Bridgestone/Firestone, Continental, Dunlop, Goodyear, Michelin og Pirelli gir enstemmig eiere av motorkjøretøy såvel som dekkforhandlere følgende anbefaling: Ved kjøp / salg av personbildekk skal man passe på at produksjondatoen ikke ligger mer enn fem år tilbake i tid. Det betyr med andre ord at et ubrukt dekk, som er lagret fagriktig, gjelder fremdeles som nytt opp til fem år etter produksjondato og kan derfor også selges som nytt.


Hva betyr betegnelsen "utgår"?

Betegnelsen "utgår" etter dekkdimensjonen peker på at denne mønstertypen ikke lenger produseres av fabrikanten for inneværende sesong. Inntil alt er utsolgt finnes det fremdeles resterende lager hos produsenten.


Hva betyr S-markeringen?

Med retningslinjene ECE-R 117 har EU bestemt gensen for rullelyden på dekk.
En "S" i sammenheng med en nummer-rekkefølge på dekkets sidevegg, betyr at det er et dekk med redusert rullestøy. Etter en overgangsfrist kan personbildekk uten S-markering ikke lenger selges.

Overgansfrister for S-markeing:
- Fra 1. oktober 2009 for personbildekk (etter ECE-R 30) med en gjennomsnittsbredde på t.o.m. 185 mm.
- Fra 1. oktober 2010 for personbildekk (etter ECE-R 30) med en gjennomsnittsbredde fra 195 til t.o.m. 215 mm
- Fra 1. oktober 2011 for personbildekk (etter ECE-R 30) med en gjennomsnittsbredde på over 215 mm.

© 2001-2020 Delticom AG - dinedekk.com - swebd13